• Heembadweg 45
  • 9561 CS Ter Apel

Beste leden,

Velen hebben vast al gehoord dat de corona-maatregelen vanaf 1 juli weer versoepeld zijn🥳🥳. Dit betekent voor de manege dat de lessen weer in de binnenhal mogen worden verreden en ook het vrijrijden weer is toegestaan. Heel fijn dat we weer makkelijker onze sport kunnen uitoefenen! 😁

Toch betekent dit niet dat alles weer is zoals het was, er zijn dan nog steeds maatregelen van kracht.

Vanuit het KNHS is het volgende veranderd:

Zowel binnen- als buitensporten zijn weer toegestaan. Dit betekent dat (binnen)sportaccommodaties zoals maneges en ruitersportcentra hun deuren weer mogen openen zodat er weer in de binnenbak gereden kan worden. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dit betekent voor de paardensport dat er weer voltige beoefend kan worden en ook grooms weer plaats kunnen nemen op de menwagen.

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

Geforceerd stemgebruik langs het binnenbak/veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Voor meer informatie over deze wijzigingen verwijzen we je door naar de website van het KNHS: https://www.knhs.nl/…/wedstrijden-vanaf-1-juli-informatie-…/

Om te voldoen aan de gestelde eisen vanuit de KNHS en de gemeente, willen we de komende periode graag weten wie er in de manege heeft gereden.

Hierbij gaan wij het volgende hanteren: Wanneer je met je paard of pony de bak betreedt, dien je in de registratiemap je naam te noteren en de tijden waarin je aanwezig bent. Er ligt vanaf 1 juli een map op de bakrand in beide hallen. Daarnaast geldt nog steeds het protocol. Het protocol is meegegeven in de bijlage en zal ook in de map beschikbaar zijn.

Het registreren is nodig omdat, wanneer er corona bij iemand geconstateerd wordt, er na kan worden gegaan, met wie diegene in contact is geweest. Om drukte te vermijden, is er een maximum van 5 paarden/pony’s tegelijkertijd in de rijhal gesteld.

Wij gaan ervan uit dat alle leden hun verantwoordelijkheid zullen nemen en dit protocol ook zullen naleven. Op deze manier kan de manege de deuren weer openen en kan er weer verantwoord binnen gesport worden. 😊

❗Let ook op de bakbezettingstijden voor als je vrij wilt rijden. Deze staan op onze site. www.pvdekloosterruiters.nl

In geval van vragen of opmerkingen graag even contact met een bestuurslid van de pv.

Met vriendelijke groet,

Bestuur PV de Kloosterruiters

Onze Spekkendikkenactie gaat ook weer van start: 

Ook dit jaar doen we weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Vanaf 09-02 t/m 29-02-2019 mogen leden van de Rabobank 5 stemmen uitbrengen op hun favoriete club, stichting of vereniging, waarvan 2 stemmen op dezelfde club, stichting of vereniging. Elke stem is geld waard!😄

Het zou fantastisch zijn als jij, je familie en vrienden stemmen geven aan PV de Kloosterruiters!👍

Als je een rekening of bv. hypotheek hebt bij de Rabobank kun je gratis lid worden van de Rabobank. En als lid kun je meedoen aan deze actie en stemmen uitbrengen op de vereniging die jij een warm hart toedraagt. Heb je Rabobankrekening of hypotheek, maar ben je nog geen lid? Word dan alsjeblieft lid! Dit geeft de gelegenheid om van andere acties van de Rabobank gebruik te maken (regelmatig leuke uitjes voor het hele gezin voor een gereduceerd tarief). En het biedt de mogelijkheid om te stemmen op PV de Kloosterruiters en dus er aan bij te dragen dat we zo veel mogelijk stemmen en geld binnenhalen voor onze activiteiten.

Ben je al lid van de Rabobank? Dan krijg je automatisch begin februari via de post een stemkaart en code om jouw stemmen uit te kunnen brengen tussen 9 februari en 28 februari. Weet je dat jouw familie, buren of vrienden lid zijn van de Rabobank en zelf geen gebruik maken van de stemkaart? Vraag dan of je de stemkaart mag gebruiken voor onze vereniging en de overgebleven stemmen kun je dan nog aan 2 of meer andere verenigingen doneren. Het zou zonde zijn als deze stemkaarten ongebruikt bij het oud papier belanden terwijl we als verenigingen het geld zo goed kunnen gebruiken. Het stemmen zelf is echt niet moeilijk en wijst zich van zelf op de site van de Rabobank. Op de stemkaart staat een link die je kunt gebruiken. Mocht je het toch te lastig vinden, geef dan jouw stemkaart aan 1 van de bestuursleden van de PV, dan zorgen wij dat het stemmen plaatsvindt!

Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/zog

Op 23 en 24 Oktober zijn de bodems in beide hallen vernieuwd en verbeterd: klik hier voor een foto-impressie:

De omheining is weer geplaatst om de weide! De weidepalen zijn van kunststof en gesponsord door Polytech! SUPER! Het draad is een gift vanuit de activiteiten commissie! De manege pony's kunnen vanaf komend weekend weer elk weekend buiten genieten! En straks de zomer vakantie heerlijk 6 weken.

PONYCLUB ON TOUR!!

Elke dinsdagavond zijn er ponyclublessen in de manege, maar in de zomermaanden worden de lessen vaak gegeven bij 1 van de leden thuis. (als het weer het toelaat) dit wisselen ze om de beurt. Deze lessen zijn zeer leerzaam voor zowel de ruiter als de pony. omdat ze dan op verschillende plekken komen. hierbij wordt ook afgewisseld met dressuur of springen. En natuurlijk regelen de ouders voor een drankje. De ponyclub lessen worden verzorgd door Nadine Buining.

Meerdere artikelen vanuit het nieuws over onze manege:

https://www.westerwoldeactueel.nl/2017/09/30/boeskoolmarkt-in-ter-apel-eindigt-nat/

http://www.westerwoldeactueel.nl/2015/08/31/nieuwe-rijhal-manege-ter-apel-bijna-klaar/

http://www.westerwoldeactueel.nl/2015/10/04/eerste-indoor-dressuurwedstrijd-manege-ter-apel-een-feit/

http://www.westerwoldeactueel.nl/2016/05/02/geslaagd-concours-hippique-in-ter-apel-2/

http://www.westerwoldeactueel.nl/2015/11/01/ruiterpad-in-ter-apel-is-hersteld/

Op 30 September hebben we als vereniging boeskolen verkocht op de boeskoolmarkt: op de regenachtige dag hebben we alle boeskolen verkocht en een opbrengst gehaald van €450,- euro dit bedrag wordt besteed aan nieuwe bodems in de binnen hallen. 

lieve Plien is 4 Mei met pensioen gegaan. Menig kindje heeft op deze vriendelijke reus leren rijden. Grote kinderen maar ook kleine konden met veel plezier op haar rijden. Plien kreeg helaas de ziekte van cushing, Ze is nu 20 jaar en daarom hebben we besloten dat ze nu nog een aantal jaren, hoopen we van haar pensioen kan genieten.

We hebben een mooi adres kunnen vinden bij een mevrouw in kollumerzwaag die nog een paar paarden heeft lopen op haar grote stuk weide, daarmee heeft plien nog wat geschelschap en nieuwe vriendjes.

De leden hebben de laatste dagen voor haar vertrek nog leuke foto's gemaakt. en haar nog even flink verwend met een boel knuffels en lekkere poetsbeurten.

PLIEN JE HEBT HET VERDIENT, GENIET VAN JE PENSIOEN!

25 April hebben we een kindermiddag georganiseerd. Deze dag was zeer geslaagd. Voor Foto's >>klik hier<<

26 Maart hebben we een onderlinge springwedstrijd gehouden, De wedstrijd was druk bezocht met veel deelname, Deze dag is afgesloten met een Dagprijs voor de snelste deelnemer met de minste fouten, Deze prijs is gewonnen door Josje Wams. Gefeliciteerd!!


Op 8 oktober houden we een open dag! Hierbij wordt de nieuwe manege geopend. Ook is er dit jaar 45 jaar paardensport in Ter apel, Dit willen we met u samen vieren. Graag zien we u op deze dag.

Copyright 2020 pvdekloosterruiters.nl - Realisatie door OnlineBouwers