• Heembadweg 45
  • 9561 CS Ter Apel

PV de Kloosterruiters

Paardensport Vereniging de Kloosterruiters bestaat sinds 1974 in Ter Apel. Destijds opgericht als LR (Landelijke Rijvereniging) de Kloosterruiters en in 2004 gefuseerd met Ponyclub de Heemruiters. De PV heeft als doel de paardensport in Ter Apel en omstreken te bevorderen door het aanbieden van kwalitatief goede lessen op het gebied van dressuur, springen en mennen. Daarnaast biedt de PV de mogelijkheid om in verenigingsverband met elkaar te genieten van alles wat verder met paardensport te maken heeft. De vereniging maakt hierbij gebruik van Manege de Kraalhoeve in Ter Apel. Het beheer van het gebouw is in handen van Stichting Manege Ter Apel.

Sinds 2023 zijn ook de ruiters die gebruik maken van onze manegelessen lid van PV de Kloosterruiters. We willen graag als vereniging één geheel vormen onder het motto ‘Voor elkaar , Door elkaar”. Gezamenlijk zorgen voor leuke activiteiten waarbij iedereen af en toe een handje meehelpt zoals bij een vereniging gebruikelijk is.

De PV bestaat op dit moment uit ongeveer 120 actieve leden en circa 15 donateurs die de vereniging een warm hart toedragen. Er worden regelmatig onderlinge wedstrijden georganiseerd. Hierbij rijden zowel leden met eigen paarden /pony’s mee, als ook ruiters op manegepaarden en natuurlijk ook menners! Ook worden er in het indoorseizoen een 4-tal officiële dressuur wedstrijden gehouden in de manege. Hierbij kunnen zowel de eigen leden alsook deelnemers van omliggende verenigingen hun beste beentje voorzetten om een winstpunt en/of een prijs in de wacht te slepen.

Daarnaast zijn er gedurende het jaar nog tal van andere activiteiten gepland, hiervoor verwijzen we u door naar het knopje agenda

Copyright 2020 pvdekloosterruiters.nl - Realisatie door OnlineBouwers