• Heembadweg 45
  • 9561 CS Ter Apel

Manegelessen

Stichting Manege Ter Apel biedt bijna dagelijks de mogelijkheid om te genieten van manege lessen. Door de zeer kleinschalige opzet en de gediplomeerde instructie is de kwaliteit gewaarborgd; er is veel aandacht voor elke individuele ruiter. De groepslessen beslaan maximaal 4-5 ruiters en beginners beginnen in een 1 op 1 situatie met de instructie aan de longeerlijn. Pas als het vertrouwen groot genoeg is en de eerste beginselen van stappen en draven van voldoende niveau zijn, mag de combinatie zelfstandig rijden. Naar verloop van tijd kan er in een groepje van 2 en tot maximaal 4-5 ruiters verder geoefend worden.

Aangezien we niet alleen het rijden belangrijk vinden, maar ook de omgang en het leren kennen van paarden /pony’s maken het poetsen en opzadelen ook deel uit van de les. In de regel wordt iedereen een kwartier voor de les verwacht om te helpen met poetsen en opzadelen en ook na de les dient er soms afgezadeld te worden. Daarnaast mag er altijd geholpen worden met opruimen, voeren, vegen en alle andere klusjes die erbij komen kijken.

Voor vragen over lessen graag contact via Astrid Verhoogt 0633798555

Dierenwelzijn / gewichtslimiet

Als manege zijn we afhankelijk van onze paarden. Het is dan ook erg belangrijk dat we samen op een juiste wijze met onze paarden omgaan.

Waar we misschien niet meteen bij stil staan is dat ons gewicht als ruiter direct betrekking heeft op het welzijn van de paarden.

Om deze redenen hebben we dan ook besloten een gewichtslimiet van 85 kilo in te stellen voor de ruiters van de manegelessen.

Deze maatregel is nodig om het welzijn van de paarden te kunnen blijven waarborgen.

Copyright 2020 pvdekloosterruiters.nl - Realisatie door OnlineBouwers